Wie zijn wij

Lingedael Corporate Finance is aanbieder van hoge kwaliteit corporate finance dienstverlening, in 2002 opgericht door voormalig ABN Amro Corporate Finance medewerkers. Wij begeleiden bedrijfsovernames en alles wat daarbij komt kijken. We hebben bewust gekozen voor discrete, persoonlijke advisering door zeer ervaren partners. Daarbij nemen we liefst de regie van het gehele proces uit handen. We zijn transactie gedreven en geen adviesrapporten schrijvers.

We zeggen gekscherend wel eens dat Lingedael het best te omschrijven is als een Mexicaans leger van alleen maar generaals, in dit geval de partners. Lingedael bestaat inderdaad alleen uit partners met meer dan twintig jaar ervaring, Wij hebben geen (senior) advisors, (junior) associates of assistenten. “What you see, is what you get”.

De partners zijn van het begin af aan bij het proces betrokken en doen alles zelf. Het is onze ervaring dat het essentieel is dat de transactieleiders van alles op de hoogte zijn en gedurende het gehele traject beschikbaar zijn. “The devil is in the detail”.

Wij hebben graag een intensieve samenwerking, waarin we kort kunnen schakelen en efficiënt kunnen werken. We durven te zeggen dat we de kwaliteit van de grote kantoren (waar we ooit vandaan kwamen) bieden, maar zonder hiervoor veel mensen in te schakelen en dus tegen lagere kosten.

De groei van ons bedrijf is vanaf de start niet ons doel geweest. Wij gaan voor trajecten waarbij we het verschil maken, door hoogwaardig advieswerk en persoonlijk contact. Kwaliteit staat voorop, kwantiteit niet.

Wij richten ons op transacties van ca. 5 tot 50 miljoen euro. We zijn zeker ook bereid buiten deze range te denken, indien we hier voldoende toegevoegde waarde kunnen bieden.

Rob is sinds 1993 werkzaam in de financiële sector. Gestart als management trainee bij Fortis Bank waar hij als laatste functie directeur zakelijke relaties was. Daarna is Rob overgestapt naar ABN AMRO Bank als specialist fusies en overnames. In 2002 is hij  Lingedael Corporate Finance gestart.

Zijn kennis en netwerk concentreert zich rond bedrijfsovernames, zakelijke financieringen en private equity investeringen.

Rob studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit (bul in 1993). In 2004 heeft hij de post-doctorale opleiding “Business Valuation” aan de Rotterdam school of Management afgerond. Rob is managing partner van Lingedael.

Norman Morseld is sinds 1992 werkzaam in de wereld van ‘investment banking’. Tot 2002 deed hij dit voor ABN AMRO Bank, waar hij verantwoordelijk was voor de sector ‘industrials’ en ‘private equity’. Van 2002 tot 2004 was hij partner bij Gilde Investment Management, een investeringsmaatschappij. Hij heeft derhalve ook als investeerder ervaring met MBO’s en MBI’s.

Hij studeerde Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (bul in 1992) en Bedrijfsinformatica aan de Hogere Economische School te Amsterdam (diploma in 1989). In 2004 trad Norman als managing partner en mede eigenaar toe tot Lingedael Corporate Finance.