MANAGEMENT BUY-OUT

Home|Expertise|Management buy-out
0%
SUCCES
>0
TRANSACTIES
>0
JAAR ERVARING
0
OPGERICHT
0%
SUCCES
>0
TRANSACTIES
>0
JAAR ERVARING
0
OPGERICHT

Kansrijk overnamemodel, maar vaak onderschat…

Het bestaande management is vaak een logische en succesvolle koper van een onderneming. Er zijn veel professionele investeerders die graag investeren in een management buy-out en voor banken geldt hetzelfde.

Om die reden is er veel mogelijk en worden vaak overnames, die vooraf door het management en/of de verkopende aandeelhouder als onmogelijk werden beschouwd, toch gerealiseerd.

Er is bovendien veel maatwerk mogelijk. Daarom lukt het regelmatig om een management buy-out voor elkaar te krijgen die aan de (redelijke) wensen van alle partijen tegemoet komt, vooropgesteld dat het bedrijf gezond is en het businessplan haalbaar.

Zie voor meer informatie ons whitepaper met 10 mythes over de management buy-out en de stappenplannen, op de pagina ‘Downloads’. In het rekenvoorbeeld ”management buy-out” laten wij op schematische wijze de gebruikelijke transactiestructuur zien.

Let op de interne verhoudingen!

Hoe kansrijk een management buy-out ook is, u moet vooraf extra goed rekening houden met de verhoudingen tussen het management en de verkopende eigenaar.

Zodra het management heeft aangegeven de onderneming te willen overnemen, dan verandert de (werk)relatie veelal blijvend. “Is de prognose door het management vol ambitie bepaald, of met de ogen van een koper opgesteld?”, zo kan de huidige eigenaar zich bijvoorbeeld afvragen.

Het is daarom belangrijk om vooraf de (on)mogelijkheden in kaart te brengen en alleen tot een management buy-out te besluiten als er goede afspraken over te maken zijn. Op deze manier is de kans groter dat de (werk)relatie onverminderd kan worden voortgezet, mocht de management buy-out niet doorgaan.

Wij zijn gespecialiseerd in management buy-outs! Klik op ‘Contact’ om met ons in contact te komen zodat we de (on)mogelijkheden voor u in kaart kunnen brengen.

Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

Vriendelijke groet,

Rob Olfers

06 – 51 96 94 93

“Goede voorbereiding, relevante kennis en senioriteit”

Wilbert van Beek, Ictivity

“Strakke regie, zeer sterk cijfermatig en 24/7 bereikbaar”

Arie van Opijnen, NovaVolt

…Zij vertaalden ons levensdoel, onze verliefdheid, naar een bedrijfspresentatie …en eisten van ons dat we die informatie verzamelden, financieel vertaald, die relevant is voor potentiële kopers.

Josephine van Seumeren, RAVAS

Snelle, persoonlijke en discrete support in de complexe dynamiek van een buy-out uit een beursgenoteerd bedrijf. Prima bijgedragen aan processtrategie en financial modeling. Daarnaast een uitstekend netwerk voor additionele assistentie op juridisch en fiscaal gebied.

Anoniem, CEO

… begrepen meteen onze case en hebben dit in een recordtijd samen met ons zeer prettig en erg professioneel geregeld.
Stonden er zelf ook echt ondernemend in.

Ben Verhagen , Goals Arbeidsmarketing

…Lingedael begrijpt de chemie van een transactie en doet recht aan eenieders belangen in het proces…
Op die manier komen partijen bij elkaar en transacties tot stand.

M.R. (Michiel) van Schooten, Lexence

… Mede door hun hoge kwaliteit van analyseren en situaties inschatten binnen de wereld van bankieren hebben we de juiste stappen weten te zetten binnen onze onderneming en zijn wij hierdoor weer ‘Back in Business’ na een lastige periode.

Dennis Steinis, Reviti Trading

…Tijdens onderhandelingen werd een aantal stappen vooruit gedacht, waardoor de resultaten vaak in ons voordeel uitpakten.
Ze ontzorgen vrijwel het gehele proces, waardoor je alleen op de beslismomenten nodig bent.

…Gedurende het traject werd ons al snel duidelijk dat de expertise en het netwerk waar Lingedael over beschikt voor ons als kopende partij een must was, om het aankooptraject tot een goed einde te brengen…

Ernst-Jan Wepster, Radder

Meer informatie?