BEDRIJF VERKOPEN

Home|Expertise|Bedrijf verkopen
0%
SUCCES
>0
TRANSACTIES
>0
JAAR ERVARING
0
OPGERICHT
0%
SUCCES
>0
TRANSACTIES
>0
JAAR ERVARING
0
OPGERICHT

Een goede timing?

Van een optimaal moment om uw bedrijf te verkopen is maar zelden sprake. Betrek in ieder geval ook de ontwikkelingen in uw sector erbij. Zijn er veel overnametransacties en hebben zich al geïnteresseerden gemeld? Dan kan er sprake zijn van een goed moment, ook al had u zelf een andere timing in gedachten. Uiteraard spelen de gang van zaken binnen de onderneming en uw persoonlijke planning ook een belangrijke rol.

Laat u adviseren!

Ondernemingen en hun omgeving kennen over het algemeen nogal wat dynamiek. Indien een onderneming wordt verkocht, dan krijg je hier onherroepelijk mee te maken. Hiernaast dient rekening gehouden te worden met de menselijke factor, die eveneens een grote rol speelt. Een bedrijf verkopen vergt daarom naast specialistische kennis vooral ook de nodige relevante ervaring.

Een hoge verkoopopbrengst is belangrijk, maar voor een optimale transactie zijn de bijkomende voorwaarden, garanties en andere afspraken zeker ook bepalend.

Tijdens de verkoop gaan de activiteiten onverminderd door, dit kost veel extra energie van betrokkenen. Daarom is het goed om de regie over het verkoopproces uit handen te geven. Daarnaast geldt dat het vaak niet verstandig is om eigen zaken zelf te verkopen

Hoe vindt u de juiste koper….?

Is er interesse in uw onderneming dan hoeft dat niet de best passende partij te zijn. Kopers zijn te vinden onder strategische partijen, investeringsmaatschappijen en personen die de onderneming willen overnemen. Dit kunnen mensen zijn die al voor de onderneming werken, een zogenaamde management buy-out, maar ook personen die buiten de onderneming werkzaam zijn. In dat laatste geval spreekt men van een management buy-in.

De interesse kan dus uit vele hoeken komen en met uiteenlopende achtergronden. Het is van belang hier vooraf zelf goed over na te denken. Voor een efficiënt proces, waarbij het feit dat de onderneming verkocht gaat worden niet bekend raakt in de markt, is het belangrijk dat meteen de juiste partijen worden benaderd. Het netwerk van uw adviseur speelt hierbij een grote rol.

Wij zijn zelf werkzaam geweest bij banken en in de investeringswereld en hebben een actief netwerk in deze relatief kleine wereld. Investeerders houden ons doorlopend op de hoogte van hun interesses en we spreken ook regelmatig management buy-in kandidaten. Om die reden lukt het ons eigenlijk altijd een goede partij te vinden in een discreet verkoopproces. Klik hier voor een vertrouwelijk gesprek, zodat we dit kunnen toelichten.

Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

Vriendelijke groet,

Norman Morseld

06 – 51 53 50 47

“Goede voorbereiding, relevante kennis en senioriteit”

Wilbert van Beek, Ictivity

“Strakke regie, zeer sterk cijfermatig en 24/7 bereikbaar”

Arie van Opijnen, NovaVolt

…Zij vertaalden ons levensdoel, onze verliefdheid, naar een bedrijfspresentatie …en eisten van ons dat we die informatie verzamelden, financieel vertaald, die relevant is voor potentiële kopers.

Josephine van Seumeren, RAVAS

Snelle, persoonlijke en discrete support in de complexe dynamiek van een buy-out uit een beursgenoteerd bedrijf. Prima bijgedragen aan processtrategie en financial modeling. Daarnaast een uitstekend netwerk voor additionele assistentie op juridisch en fiscaal gebied.

Anoniem, CEO

… begrepen meteen onze case en hebben dit in een recordtijd samen met ons zeer prettig en erg professioneel geregeld.
Stonden er zelf ook echt ondernemend in.

Ben Verhagen , Goals Arbeidsmarketing

…Lingedael begrijpt de chemie van een transactie en doet recht aan eenieders belangen in het proces…
Op die manier komen partijen bij elkaar en transacties tot stand.

M.R. (Michiel) van Schooten, Lexence

… Mede door hun hoge kwaliteit van analyseren en situaties inschatten binnen de wereld van bankieren hebben we de juiste stappen weten te zetten binnen onze onderneming en zijn wij hierdoor weer ‘Back in Business’ na een lastige periode.

Dennis Steinis, Reviti Trading

…Tijdens onderhandelingen werd een aantal stappen vooruit gedacht, waardoor de resultaten vaak in ons voordeel uitpakten.
Ze ontzorgen vrijwel het gehele proces, waardoor je alleen op de beslismomenten nodig bent.

…Gedurende het traject werd ons al snel duidelijk dat de expertise en het netwerk waar Lingedael over beschikt voor ons als kopende partij een must was, om het aankooptraject tot een goed einde te brengen…

Ernst-Jan Wepster, Radder

Meer informatie?