BEDRIJF KOPEN

Home|Expertise|Bedrijf kopen
0%
SUCCES
>0
TRANSACTIES
>0
JAAR ERVARING
0
OPGERICHT
0%
SUCCES
>0
TRANSACTIES
>0
JAAR ERVARING
0
OPGERICHT

De juiste informatie op het juiste moment!

De aankoop van een bedrijf verloopt in een aantal vooraf goed in te schatten stappen. Hoe snel en effectief deze worden doorlopen verschilt echter in de praktijk nogal.

Het is in eerste instantie zaak om alle relevante informatie over het betreffende bedrijf ter beschikking te krijgen, iets dat voornamelijk op het bord van verkoper ligt.  Als koper is het van belang om in een redelijke periode conclusies te trekken op basis van de ontvangen informatie en deze duidelijk en zorgvuldig te communiceren. Hierbij geldt als uitgangspunt dat de ontvangen informatie correct is, de controle daarvan volgt later in het proces.

Tijdens een koopproces wordt doorlopend vertrouwelijke informatie uitgewisseld, die de basis is voor de communicatie en afspraken tussen partijen. Het behouden van momentum is hierbij belangrijk. De efficiëntie van het proces wordt in hoge mate bepaald door de ervaring en professionaliteit van de betrokken (adviseurs van) partijen.

Zie voor meer informatie ons whitepaper met 10 tips bij een bedrijf kopen en het stappenplan, op de pagina ‘Downloads’.

De juiste onderzoeken op het juiste moment!

Ondernemers nemen risico’s waartoe anderen veelal niet bereid zijn. Bij de aankoop van een bedrijf kunnen risico’s uit onverwachte hoeken komen, zoals claims van klanten of de fiscus na een overname. Goede boekenonderzoeken zorgen ervoor dat de risico’s zichtbaar worden en maken het vervolgens mogelijk om duidelijke afspraken te maken over wie welk deel van het risico neemt.

Ondernemen bestaat uiteraard uit risico’s nemen.  Slimme ondernemers nemen echter alleen de risico’s die ze moeten nemen en geen onnodige (extra) risico’s, bijvoorbeeld als gevolg van een onzorgvuldig overnameproces.

Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

Vriendelijke groet,

Norman Morseld

06 – 51 53 50 47

“Goede voorbereiding, relevante kennis en senioriteit”

Wilbert van Beek, Ictivity

“Strakke regie, zeer sterk cijfermatig en 24/7 bereikbaar”

Arie van Opijnen, NovaVolt

…Zij vertaalden ons levensdoel, onze verliefdheid, naar een bedrijfspresentatie …en eisten van ons dat we die informatie verzamelden, financieel vertaald, die relevant is voor potentiële kopers.

Josephine van Seumeren, RAVAS

Snelle, persoonlijke en discrete support in de complexe dynamiek van een buy-out uit een beursgenoteerd bedrijf. Prima bijgedragen aan processtrategie en financial modeling. Daarnaast een uitstekend netwerk voor additionele assistentie op juridisch en fiscaal gebied.

Anoniem, CEO

… begrepen meteen onze case en hebben dit in een recordtijd samen met ons zeer prettig en erg professioneel geregeld.
Stonden er zelf ook echt ondernemend in.

Ben Verhagen , Goals Arbeidsmarketing

…Lingedael begrijpt de chemie van een transactie en doet recht aan eenieders belangen in het proces…
Op die manier komen partijen bij elkaar en transacties tot stand.

M.R. (Michiel) van Schooten, Lexence

… Mede door hun hoge kwaliteit van analyseren en situaties inschatten binnen de wereld van bankieren hebben we de juiste stappen weten te zetten binnen onze onderneming en zijn wij hierdoor weer ‘Back in Business’ na een lastige periode.

Dennis Steinis, Reviti Trading

…Tijdens onderhandelingen werd een aantal stappen vooruit gedacht, waardoor de resultaten vaak in ons voordeel uitpakten.
Ze ontzorgen vrijwel het gehele proces, waardoor je alleen op de beslismomenten nodig bent.

…Gedurende het traject werd ons al snel duidelijk dat de expertise en het netwerk waar Lingedael over beschikt voor ons als kopende partij een must was, om het aankooptraject tot een goed einde te brengen…

Ernst-Jan Wepster, Radder

Meer informatie?