NIEUWE FINANCIERING

Home|Expertise|Nieuwe financiering
0%
SUCCES
>0
TRANSACTIES
>0
JAAR ERVARING
0
OPGERICHT
0%
SUCCES
>0
TRANSACTIES
>0
JAAR ERVARING
0
OPGERICHT

Zie de bank als een investeerder

Een bank verschaft voornamelijk financiering in de vorm rekening courant kredieten en leningen, met rente- en aflossingsafspraken. In principe is dit een van de gunstigste financieringsvormen, omdat banken tegen scherpe tarieven geld kunnen verstrekken. Daar staat tegenover dat een bank geacht wordt daarbij geen ondernemersrisico te lopen. Daarom vraagt een bank zoveel mogelijk zekerheden.

Informeer een bank net zoals een investeerder/aandeelhouder en doe dit tijdig en pro-actief. Op die manier zal de bank vertrouwen hebben in uw ondernemerschap. Als u een goede relatie heeft met uw bank, dan is er vaak meer mogelijk, bijvoorbeeld indien u extra financiering wilt aanvragen.

Wij hebben veel bankfinancieringen opgehaald, niet alleen in het kader van bedrijfsovernames.

Denkt u aan crowd-funding?

Crowd-funding is inmiddels een serieuze alternatieve financieringsbron geworden voor bedrijven. Er zijn platforms die eigen vermogen helpen ophalen (bijvoorbeeld aandelen of certificaten) en platforms die vreemd vermogen (leningen) helpen ophalen. Ook zijn er hybride vormen.

Crowd-funding kan zeer interessant zijn. Als uw case past, dan kan het vaak snel en tegen acceptabele condities. We zien ook steeds vaker dat crowd-funding naast bancaire financiering en/of investeerders wordt gebruikt. Er dienen en kunnen goede afspraken worden gemaakt en hierbij is een goede voorbereiding en informatievoorziening essentieel.

Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

Vriendelijke groet,

Rob Olfers

06 – 51 96 94 93

“Goede voorbereiding, relevante kennis en senioriteit”

Wilbert van Beek, Ictivity

“Strakke regie, zeer sterk cijfermatig en 24/7 bereikbaar”

Arie van Opijnen, NovaVolt

…Zij vertaalden ons levensdoel, onze verliefdheid, naar een bedrijfspresentatie …en eisten van ons dat we die informatie verzamelden, financieel vertaald, die relevant is voor potentiële kopers.

Josephine van Seumeren, RAVAS

Snelle, persoonlijke en discrete support in de complexe dynamiek van een buy-out uit een beursgenoteerd bedrijf. Prima bijgedragen aan processtrategie en financial modeling. Daarnaast een uitstekend netwerk voor additionele assistentie op juridisch en fiscaal gebied.

Anoniem, CEO

… begrepen meteen onze case en hebben dit in een recordtijd samen met ons zeer prettig en erg professioneel geregeld.
Stonden er zelf ook echt ondernemend in.

Ben Verhagen , Goals Arbeidsmarketing

…Lingedael begrijpt de chemie van een transactie en doet recht aan eenieders belangen in het proces…
Op die manier komen partijen bij elkaar en transacties tot stand.

M.R. (Michiel) van Schooten, Lexence

… Mede door hun hoge kwaliteit van analyseren en situaties inschatten binnen de wereld van bankieren hebben we de juiste stappen weten te zetten binnen onze onderneming en zijn wij hierdoor weer ‘Back in Business’ na een lastige periode.

Dennis Steinis, Reviti Trading

…Tijdens onderhandelingen werd een aantal stappen vooruit gedacht, waardoor de resultaten vaak in ons voordeel uitpakten.
Ze ontzorgen vrijwel het gehele proces, waardoor je alleen op de beslismomenten nodig bent.

…Gedurende het traject werd ons al snel duidelijk dat de expertise en het netwerk waar Lingedael over beschikt voor ons als kopende partij een must was, om het aankooptraject tot een goed einde te brengen…

Ernst-Jan Wepster, Radder

Meer informatie?