MANAGEMENT BUY-OUT

Home|Wat doen wij|Management buy-out

Management Buy Out

Overweegt u een management buy-out?

Als het bestaande management (mede) eigenaar wordt van een bedrijf, spreken we van een management buy-out. Menig directeur koestert de wens om eigenaar te worden van het bedrijf waar hij/zij al jaren een belangrijke positie inneemt. Meestal voelt het inmiddels ook als een ‘eigen bedrijf’. Daarom kan het bestaande management vaak een logische en succesvolle koper zijn, ook voor de verkopende eigenaar van een onderneming. Daarnaast zijn er veel professionele investeerders die een bovengemiddelde interesse hebben in management buy-outs, om vergelijkbare redenen.

Er kan meer bij een management buy-out dan u wellicht denkt

Tijdens ons eerste gesprek met directie en eigenaren, blijkt vaak dat het voor hen lastig is om de haalbaarheid in te schatten. Ervaring heeft geleerd dat er namelijk een aantal mythes bestaan, die ten onrechte een transactie in de weg kunnen staan, zoals:

– de directie kan het bedrijf niet betalen
– de huidige eigenaar vraagt de hoofdprijs
– zodra mijn baas hoort dat ik zijn bedrijf wil kopen, krijg ik ontslag
– de investeerder trekt straks aan alle touwtjes
– de onderneming wordt volgeladen met financiering en gaat dan failliet

Zie voor meer informatie ons whitepaper met 10 mythes over de management buy-out en de stappenplannen, op de pagina ‘Downloads‘. In het rekenvoorbeeld ”management buy-out” laten wij op schematische wijze zien wat er mogelijk is.

In werkelijkheid is een management buy-out doorgaans financieel en juridisch goed mogelijk, vooropgesteld dat het bedrijf gezond is en het businessplan haalbaar. Uiteraard is wel specifieke kennis en ervaring nodig, om er een succesvolle transactie van te maken.

Hoe pakken wij een management buy-out voor u aan?

U krijgt meestal maar één kans, om een management buy-out uit te voeren. Daarom zetten wij – voordat we de eigenaren van de onderneming benaderen – alles voor u op een rij, van een waardering van de onderneming tot en met de structurering van de financiering. Zo kunt u op een verantwoorde wijze analyseren of uw voorgenomen plan haalbaar is. Zodra u namelijk aan de huidige eigenaren heeft gemeld dat u een management buy-out overweegt, dan verandert uw wereld blijvend. Het is bijzonder vervelend voor alle partijen, als uw plannen kort daarna stranden door onhaalbare veronderstellingen en doelstellingen. Uiteraard begeleiden wij u ook tijdens alle volgende fasen en zorgen ervoor dat de transactie voor u optimaal wordt uitgevoerd.
Klik op ‘Contact’ om met ons in contact te komen.

Management buy-out documentatie

MBO quickscan

Vraag onze MBO quickscan aan

Whitepaper en Stappenplan

Download Whitepaper en Stappenplannen over management buy-out transacties

Tips / Vragen

Bekijk onze Tips voor een succesvolle management buy-out of management buy-in

Transacties

Zie ‘Onze transacties’ voor de door ons begeleide management buy-outs

Contact

Interesse? Graag maken wij vrijblijvend kennis om te kijken of wij de juiste adviseur zijn voor u. U kunt daarvoor het formulier hieronder invullen.

Wilt u weten hoe Lingedael omgaat met uw persoonsgegevens? Lees dan hier ons Privacy Policy.

Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

Vriendelijke groet,

Rob Olfers

06 - 51 96 94 93