INVESTEERDERS EN PRIVATE EQUITY

Home|Wat doen wij|Investeerders en private equity
Welke investeerder

Warren Buffet

Indien u financiering zoekt voor groei of investeringen, dan kunt u hiervoor naast banken ook investeerders benaderen. Dit zijn bedrijven of vermogende particulieren die geld verstrekken in de vorm van eigen vermogen. Bij de verkoop van een onderneming of bij een management buy-out worden ook vaak investeerders benaderd.

Behandel investeerders altijd als mede eigenaren

Een investeerder zal uw financieringsaanvraag bijna altijd zien in het kader van het verwerven van een (aandelen)belang in uw onderneming. U benadert dus een toekomstig mede-eigenaar, waarmee u jarenlang gaat samenwerken, als het goed is. De eerste indruk is dan ook van groot belang, voor beide partijen.

Wij weten welke investeerders het beste passen

Wij weten hoe de verschillende investeerders denken en werken en wij spreken hun taal. Door ons actuele netwerk weten wij welke investeerders passen bij uw specifieke vraag, niet alleen inhoudelijk, maar ook op het persoonlijke vlak. Dat laatste is vaak belangrijker dan men denkt.

Benader altijd meerdere investeerders tegelijk

Samen met u stellen wij een investeringsmemorandum op, dat alle informatie bevat die een investeerder mag verwachten en die zij nodig heeft om zich een oordeel te vormen. Met dit memorandum wordt door ons een aantal geschikte investeerders benaderd, met het verzoek een voorstel uit te brengen. Op basis van de ontvangen voorstellen wordt samen met u een keuze gemaakt voor één of enkele investeerders, waarmee vervolgens een transactie wordt uitonderhandeld. Wij weten daarbij wat gebruikelijk en haalbaar is en bespreken dat vooraf met u, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Indien gewenst en passend, zijn wij zelf investeerders

In de loop der jaren hebben wij vele aan- en verkopen van bedrijven begeleid. Hierdoor is een uitgebreid netwerk ontstaan van ex-ondernemers (“informal investors”): veelal vermogende particulieren, die door hun achtergrond graag investeren in bedrijven. Door ons in te schakelen krijgt u naast de benodigde financiering ook toegang tot de kennis, ervaring en het netwerk van deze succesvolle ex-ondernemers. Wij zijn ook bereid en in staat om (mee) te investeren, waar dat passend is. Hiervoor hebben wij i4CAPITAL opgericht.

Documentatie over investeerders en private equity

Tips/Vragen

Bekijk onze Tips voor het zoeken en onderhandelen met investeerders.

Transacties

Zie ‘Onze transacties’ voor een selectie van transacties met investeerders.

Contact

Interesse? Graag maken wij vrijblijvend kennis om te kijken of wij de juiste adviseur zijn voor u. U kunt daarvoor het formulier hieronder invullen.

Wilt u weten hoe Lingedael omgaat met uw persoonsgegevens? Lees dan hier ons Privacy Policy.

Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

Vriendelijke groet,

Norman Morseld

06 - 51 53 50 47