Project omschrijving

Home|Verkocht Kubra Kunststoffen
logo kubra kunststoffen | Lingedael Corporate Finance

Datum: Maart 2010
Client: Kubra Kunststoffen
Website: http://www.kubra.nl

Verkocht Kubra Kunststoffen

Kubra is een leverancier van kunststof halffabrikaten voor toepassing in de industrie. De activiteiten van Kubra bestaan uit de marketing, verkoop en veredeling van producten en diensten op het gebied van kunststoftechniek.

Kubra was onderdeel van MCB International en in het verleden geacquireerd vanuit de gedachte dat de “core business” van verkoop van metalen halffabrikaten gecombineerd kan worden met de verkoop van kunststof halffabrikaten. Dit bleken echter twee verschillende werelden waardoor de verwachte groei en synergie uitbleven. Hoewel Kubra goed rendeerde heeft het bedrijf zich niet ontwikkeld tot een kernactiviteit. Lingedael heeft opdracht gekregen van MCB International om naar een geschikte overnamekandidaat op zoek te gaan.

Met de overname van Kubra heeft Eriks de door haar gewenste versterking van haar marktpositie in de industriele kunststoffen in Zuid Nederland gerealiseerd. Door de verkoop is Kubra onderdeel van een onderneming geworden waar ze tot de kernactiviteit behoort.

Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

Vriendelijke groet,

Rob Olfers

06 - 51 96 94 93