ZAAK VERKOPEN

Home|Zaak verkopen

Zaak verkopen

Wanneer u heeft gezocht op ‘zaak verkopen’, ‘verkoop zaak’ of ‘ik wil mijn zaak verkopen’ dan is de kans groot dat u op zoek bent naar een geschikte adviseur. Indien het daarbij gaat om de verkoop van de activiteiten van een bedrijf en niet (alleen) om het onroerend goed, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij leggen u hieronder graag kort uit waarom.

Ik wil mijn zaak verkopen: welke beslissingen en stappen moet ik nemen?

Bij het verkopen van een zaak komt nogal wat kijken. Allereerst zult u de beslissing ‘ik wil mijn zaak verkopen’ moeten nemen. Wij hebben daarvoor het stappenplan “Besluit tot verkopen” opgesteld met een overzicht van de belangrijkste aspecten. Het stappenplan kunt u vrijblijvend hier downloaden.

 Ik wil mijn zaak verkopen: Waarom Lingedael Corporate Finance?

Adviseurs met ervaring: De adviseurs van Lingedael hebben sinds de oprichting in 2002 en daarvoor bij ABN Amro al vele transacties succesvol begeleid.

Maatwerk: Omdat iedere transactie een uniek proces is, leveren wij zonder uitzondering maatwerk.

U neemt de beslissingen, wij voeren de regie: Wij zijn geen adviseurs die u voornamelijk op basis van rapporten en op de achtergrond adviseren. Wij voeren de regie over het gehele proces en bereiden u voor op belangrijke beslissingen die genomen moeten worden. Kort gezegd zorgen we ervoor ‘dat het niet fout kan gaan’, met als doel dat u begrijpelijke beslissingen kunt nemen.

U wilt een discrete en doelgerichte aanpak: In samenspraak met u maken we een plan waarbij we bepalen wie de mogelijke kopers zijn. Als wij een zaak verkopen, zetten we het bedrijf nooit “te koop” op online platforms. Wij zorgen altijd voor een discreet proces en houden dat goed in de hand.

Wij vertellen u graag meer over onze aanpak en ervaring tijdens een persoonlijk gesprek. U kunt ons hiervoor in alle vertrouwelijkheid bereiken via info@lingedael.nl of 073-6890610.

Verkoop zaak: Houd de (financiële) gang van zaken goed in de gaten

Een zaak verkopen kan mislukken indien de resultaten neerwaarts moeten worden aangepast tijdens het verkoopproces. Kopers worden hierdoor onzeker, gaan extra zekerheden vragen en zullen neerwaartse prijsaanpassingen willen. Als verkoper kunt u (onterecht) het gevoel hebben dat u geld verliest (de onderneming is immers niet veranderd) en omdat u de resultaatverslechtering slechts als tijdelijk zult inschatten. Hierdoor kan een negatieve spiraal ontstaan tijdens het proces, die vaak moeilijk doorbroken kan worden en niet zelden eindigt in een definitieve breuk tussen koper en verkoper. Wij kennen dit soort valkuilen en zorgen ervoor dat het proces efficiënt begeleid wordt om zo tot een succesvolle transactie te komen.

Heeft u gezocht op ‘zaak verkopen’, ‘verkoop zaak’ of ‘ik wil mijn zaak verkopen’, maar wenst u nog geen persoonlijk contact, dan verwijzen wij u graag door naar ons whitepaper waar u vrijblijvend en vertrouwelijk 10 praktische tips uit onze eigen ervaring op kunt vragen.

Documentatie over een zaak verkopen

Stappenplanen en Rekenvoorbeelden

Download vrijblijvend Stappenplannen en rekenvoorbeelden

Tips/Vragen

Bekijk onze Blog/Tips over hoe u succesvol een zaak kunt verkopen

Transacties

Zie ‘Onze transacties’ voor een selectie van de door ons verkochte bedrijven

Contact

Interesse? Graag maken wij vrijblijvend kennis om te kijken of wij de juiste adviseur zijn voor u. U kunt daarvoor het formulier hieronder invullen.

    Wilt u weten hoe Lingedael omgaat met uw persoonsgegevens? Lees dan hier ons Privacy Policy.

    Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

    Vriendelijke groet,

    Norman Morseld

    06 - 51 53 50 47