STAPPENPLAN OVERNAME BEDRIJF

Home|Stappenplan overname bedrijf

Stappenplan overname bedrijf

Stappenplan bedrijfsovername: Iedere transactie is uniek!

Het overnemen van een bedrijf is doorgaans een intensief en bijzonder proces. Ondanks dat er bepaalde vaste stappen zijn, is iedere bedrijfsovername anders. Het succes van een bedrijfsovername is afhankelijk van een groot aantal factoren, die niet allemaal in een stappenplan zijn onder te brengen. Echter, om inzicht te krijgen in wat er bij een bedrijfsovername komt kijken, kan een stappenplan verhelderend werken.

In de volgende alinea lichten we alvast de eerste fase uit ons stappenplan overname bedrijf toe. Wilt u echter inzicht in alle stappen? Download dan vrijblijvend ons stappenplan bedrijfsovername. Of neem in alle vertrouwelijkheid contact met ons op via via info@lingedael.nl of 073-6890610. Tijdens een persoonlijk gesprek lichten wij graag onze aanpak en ervaring toe. Daarnaast kunnen we vaak direct aangeven hoe wij een bedrijfsovername aanpakken.

Stappenplan overname bedrijf: Voorbereiding

Zoals bij iedere zakelijke transactie vormt de voorbereiding de basis voor het uiteindelijke succes bij de overname van een bedrijf. De eerste fase uit ons stappenplan overname bedrijf is dan ook de voorbereiding. We brengen in deze fase o.a. de ontwikkelingen in kaart van de sector(en) waarin onze opdrachtgever zich begeeft. Of waarin hij zich wil gaan begeven. De -financiële- mogelijkheden en te behalen synergieën zijn daarbij bijvoorbeeld belangrijke input. Samen met de opdrachtgever stellen we vervolgens een profiel op. Vervolgens bepalen we welke overnamekandidaten passen in dit profiel en maken een lijst van ‘targets’, die we actief gaan benaderen.

In veel gevallen is een ‘target’ niet actief met de verkoop van het bedrijf bezig. De interesse in het bedrijf kan daarom onverwacht zijn en daar houden we rekening mee. Door een goede voorbereiding en discrete benadering is het ons al vele malen gelukt om op deze manier tot een succesvolle transactie te komen.

Stappenplan bedrijfsovername: Hoe verder?

Wij hebben de belangrijkste stappen voor het overnemen van een bedrijf voor u op een rij gezet in ons ‘stappenplan bedrijfsovername’. Wij verwijzen u tevens graag door naar onze ander downloads voor praktische tips, stappenplannen en rekenvoorbeelden.

Documentatie over een bedrijfsovername

Whitepaper en Stappenplan

Download Whitepaper en Stappenplan over het overnemen een bedrijf

Tips/Vragen

Bekijk onze Blog/Tips over hoe u succesvol een bedrijf kunt overnemen

Transacties

Zie ‘Onze transacties’ voor een selectie van de door ons gekochte bedrijven

Contact

Interesse? Graag maken wij vrijblijvend kennis om te kijken of wij de juiste adviseur zijn voor u. U kunt daarvoor het formulier hieronder invullen.

  Wilt u weten hoe Lingedael omgaat met uw persoonsgegevens? Lees dan hier ons Privacy Policy.

  Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

  Vriendelijke groet,

  Norman Morseld

  06 - 51 53 50 47
  downloads