Prijs voor een management buy-out

Home|Management buy-out|Prijs voor een management buy-out

Wil de eigenaar een te hoge prijs voor een management buy-out?

Uiteraard wil iedere eigenaar een goede prijs voor zijn bedrijf. Maar zolang de prijsverwachtingen marktconform zijn, is een goede prijs voor een management buy-out heel goed mogelijk. Ook al lijkt die prijs voor u te hoog. U hoeft namelijk  niet de hele koopprijs zelf te betalen. Sterker nog, er is van het management normaal maar 1 -2 keer een jaarsalaris nodig. Mits de case realistisch is, zijn banken nog steeds een goede bron van financiering. Zeker als daar een goede investeringsmaatschappij bij wordt betrokken. Onze klanten staan vaak versteld van wat mogelijk blijkt.

Prijs voor een management buy-out moet markt-conform zijn

De waarde van een bedrijf hangt van veel factoren af en kan alleen worden vastgesteld na een professionele waardebepaling. Zo’n waardebepaling hoeft niet duur te zijn, zeker niet als alle belangrijke informatie zoals financiële gegevens, marktcijfers en klantgegevens, beschikbaar zijn. In korte tijd kan worden beoordeeld wat een redelijke waarde is. Laat dit vooraf bepalen door een onafhankelijke partij, zodat duidelijk wordt of de eigenaar inderdaad ‘de hoofdprijs’ in gedachten heeft. Belangrijk daarbij is dat degene die de waarde bepaalt ervaring heeft met management buy-out modellen, waarin de financieringsstructuur die voor management buy-outs gebruikelijk is wordt verwerkt. Daarbij is ook van belang dat met gangbare afspraken voor het management rekening wordt gehouden. Aan een puur theoretische waardebepaling heeft u niets.

De prijs voor een management buy-out is het resultaat van onderhandelen

Uiteraard dient u zich te realiseren dat de uiteindelijke prijs voor een management buy-out een kwestie is van onderhandelen. Hierbij gaat het overigens niet alleen om de prijs van het bedrijf, maar ook over de voorwaarden. Om goed te kunnen onderhandelen, is ervaring nodig. Zorg dus dat u iemand heeft die u kan helpen om de prijs voor een management buy-out te beoordelen en te verbeteren.

Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

Vriendelijke groet,

Rob Olfers

06 - 51 96 94 93