BEDRIJFSOVERDRACHT

Home|Bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdracht

Overdracht bedrijf: Bent u klaar om uw bedrijf over te dragen?

Er zijn diverse vragen die u zich zult stellen als u denkt aan een bedrijfsoverdracht, bijvoorbeeld:

– Wil ik na de overdracht van mijn bedrijf nog (gedeeltelijk) betrokken blijven? Of juist niet?
– Levert verkoop/overdracht wel voldoende (aanvullende) middelen op?
– Wat zijn de fiscale consequenties (privé) en is dat te optimaliseren?

Naast overwegingen die liggen op het persoonlijke vlak dient ook de onderneming klaar te zijn voor een overdracht. Verder zal de overnamemarkt zelf invloed hebben op dit besluit. Uit eigen ervaring hebben wij een korte checklist opgesteld waarmee u aan de hand van diverse vragen kunt bepalen of u klaar bent voor de overdracht van uw bedrijf. Wij verwijzen u graag door naar onze checklist.

Wij komen graag met u in contact om vrijblijvend over een bedrijfsoverdracht van gedachten te wisselen. Dit vindt plaats tijdens een vertrouwelijk kennismakingsgesprek. U kunt ons bereiken via info@lingedael.nl of 073-6890610.

Overdracht bedrijf: Een actieve aanpak verhoogt de kans op succes.

Klanten vertellen ons regelmatig dat zij in het verleden vaak herhaaldelijk zijn benaderd door diverse partijen voor de overname van hun onderneming. Het lijkt op het eerste gezicht dan logisch om met die partij(en) te gaan onderhandelen. Maar iemand die u benadert hoeft niet de ‘beste’ koper te zijn. En dus ook niet de optimale combinatie van prijs en voorwaarden op te leveren.

Succesvolle bedrijfsoverdrachten zijn over het algemeen het resultaat van een actieve aanpak. Hierbij worden potentiële kopers geselecteerd en vervolgens benaderd met passende informatie. Door meerdere partijen te benaderen, kan er op basis van verschillende biedingen met de meest geschikte partij een bedrijfsoverdracht worden georganiseerd. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijfsoverdrachten en zijn gewend, samen met onze opdrachtgever, de regie te voeren over het gehele proces.

Wilt u informatie over bedrijfsoverdracht maar wenst u nog geen persoonlijk contact, dan verwijzen wij u graag door naar ons whitepaper waarin we 10 praktische tips uit onze eigen ervaring beschikbaar stellen.

Documentatie over een bedrijfsoverdracht

Whitepaper en Stappenplan

Download Whitepaper en Stappenplan over het overdragen van een bedrijf

Tips/Vragen

Bekijk onze Blog/Tips over hoe u succesvol een bedrijf kunt overdragen

Transacties

Zie ‘Onze transacties’ voor een selectie van de door ons begeleidde transacties

Contact

Interesse? Graag maken wij vrijblijvend kennis om te kijken of wij de juiste adviseur zijn voor u. U kunt daarvoor het formulier hieronder invullen.

Wilt u weten hoe Lingedael omgaat met uw persoonsgegevens? Lees dan hier ons Privacy Policy.

Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

Vriendelijke groet,

Norman Morseld

06 - 51 53 50 47