BEDRIJF KOPEN

Home|Wat doen wij|Bedrijf kopen

bedrijf kopen

Een bedrijf kopen: hoe gaat dat in zijn werk?

In de professionele fusie- en overnamemarkt wordt de (ver)koop van een bedrijf vaak volgens een vooraf vastgesteld proces uitgevoerd. Zo’n proces duurt al gauw 6-9 maanden. Wij weten wanneer welke stappen moeten worden genomen bij het kopen van een bedrijf. Afhankelijk van de situatie en de ‘tegenpartij’, bepalen wij een optimale tactiek voor de aankoop van het bedrijf waarin u interesse heeft. Zie voor meer informatie ons whitepaper met 10 tips bij een bedrijf kopen en het stappenplan, op de pagina ‘Downloads’.

Aan een stappenplan op zich heeft u weinig. Er is ervaring nodig om succesvol een bedrijf te kopen, maar ook om te weten wanneer men het bedrijf juist beter niet kan kopen. In de meeste gevallen voeren wij de regie over het gehele aankoopproces en zijn wij het eerste aanspreekpunt namens onze opdrachtgever. Dit zorgt voor een efficiënt proces, waarbij u vooral op belangrijke momenten bij het proces betrokken wordt. We zijn dus geen adviseurs die alleen reageren als u een vraag stelt. Het is eerder omgekeerd: wij leiden het proces en stellen vragen aan u, indien er een beslissing moet worden genomen. Natuurlijk gebeurt er niets zonder uw toestemming en wordt onze rol altijd in overleg bepaald.

Voor welke prijs en voorwaarden een bedrijf kopen?

Vanzelfsprekend is een belangrijke doelstelling bij het kopen van een bedrijf, dat u een zo laag mogelijke prijs betaalt. Wij letten echter ook op andere zaken die van belang zijn, zoals voorwaarden, garanties en overige afspraken die tussen koper en verkoper moeten worden gemaakt. Daarnaast sturen we het boekenonderzoek voor u aan en gebruiken de uitkomsten daarvan tijdens de eindonderhandelingen. Indien wij van mening zijn, dat u het bedrijf beter niet kunt kopen, zullen wij dat ook aangeven.

Exclusief een bedrijf kopen?

Regelmatig worden wij ingehuurd om een bedrijf te kopen dat niet te koop staat. In dat geval proberen we eerst om goed contact te leggen met de eigenaren van het bedrijf. Heldere communicatie en het creëren van de juiste atmosfeer is dan essentieel voor een succesvolle transactie. Niet zelden lukt het om onze klanten exclusief aan tafel te krijgen bij de eigenaren.

Samen met ons een bedrijf kopen?

Indien u besluit ons in te huren voor het aankopen van een bedrijf, zal een intensieve periode van samenwerking volgen. Het is daarom van groot belang dat het klikt tussen u en ons. Graag maken wij vrijblijvend kennis om te kijken of wij de juiste partij zijn voor u. Klik op ‘Contact’ om met ons in contact te komen.

Documentatie over een bedrijf kopen

Whitepaper en Stappenplan

Download Whitepaper en Stappenplan over het kopen van een bedrijf

Tips/Vragen

Bekijk onze Blog/Tips over hoe u succesvol een bedrijf kunt kopen

Transacties

Zie ‘Onze transacties’ voor een selectie van de door ons gekochte bedrijven

Contact

Interesse? Graag maken wij vrijblijvend kennis om te kijken of wij de juiste adviseur zijn voor u. U kunt daarvoor het formulier hieronder invullen

    Wilt u weten hoe Lingedael omgaat met uw persoonsgegevens? Lees dan hier ons Privacy Policy.

    Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

    Vriendelijke groet,

    Norman Morseld

    06 - 51 53 50 47