Project omschrijving

Home|Verkocht: Realworld OO Systems aan Accenture

Datum: Oktober 2016
Client: Realworld

Verkocht: Realworld OO Systems aan Accenture

Realworld OO Systems B.V. (‘Realworld Services’) – opgericht in 1996 – is een IT dienstverlener gespecialiseerd in oplossingen voor geografische informatiesystemen (GIS), die nutsbedrijven helpen om hun electriciteits-, water en gasnetwerken te digitaliseren en optimaliseren. Voor Realworld Services werken ca. 50 WO/HBO consultants.

De eigenaren van Realworld Services wilden de onderneming verkopen en huurden Lingedael Corporate Finance in om hen bij te staan bij dit proces. Er werden een aantal strategische en private equity partijen benaderd, waarvan Accenture de best passende partij bleek te zijn, omdat zij specifiek op zoek was naar een partij met GIS als specialiteit.

De transactie was niet eenvoudig, omdat Realworld Services via een ‘carve out’ uit de groep moest worden gehaald. Maar mede dankzij een goede verstandhouding en samenwerking tussen de verschillende partijen, werd een passende transactie gevonden.

https://newsroom.accenture.com/news/accenture-acquires-realworld-oo-systems-bv-a-leading-utilities-geographic-information-system-business.htm

Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

Vriendelijke groet,

Norman Morseld

06 - 51 53 50 47