Ontslag door overname via een management buy-out

Home|Management buy-out|Ontslag door overname via een management buy-out

Vreest u ontslag door overname via een management buy-out?

Veel managers die interesse hebben in het bedrijf waar zij werken, vrezen dat de relatie met hun werkgever ernstig onder druk komt te staan, op het moment dat zij zich als koper kenbaar maken. Een veranderende relatie leidt echter niet vanzelfsprekend tot ontslag door overname. Veel eigenaren zijn juist opgelucht als ze horen dat het bedrijf in vertrouwde handen komt en ze niet de markt op hoeven.

Ontslag door overname is niet ondenkbaar, maar zeker te voorkomen

Veel managers zijn onzeker over de periode die volgt als bekend is geworden dat zij de zaak willen overnemen en deels ook terecht. Vast staat dat in zo’n situatie de belangen van de managers veranderen, dat ziet ook de eigenaar/werkgever. Het is dan ook logisch dat hij elk voorstel en elke beslissing van de manager extra kritisch zal bekijken. Als de management buy-out uiteindelijk niet doorgaat, is de verhouding tussen de manager en de eigenaar veranderd, en dat kan nare gevolgen hebben als het proces niet goed is aangepakt. Zorg er dus voor dat u weet waar u aan begint en wees transparant over uw wensen, zodat u de kans op ontslag door overname wensen minimaliseert.

Bereid u goed voor en voorkom ontslag door overname wensen

Een manager die het bedrijf wil kopen, doet er verstandig aan om zich terdege voor te bereiden en zich  goed te laten informeren door mensen met ervaring met management buy-outs, voordat hij zijn wensen aan de eigenaar meldt. Dan is de kans veel kleiner dat de relatie met de eigenaar onnodig onder druk komt te staan. Wij hebben vele management buy-outs succesvol begeleid aan de kant van het kopende management team en gebruiken die ervaring graag voor uw case. Belangrijker nog: ontslag door overname is bij onze transacties nog nooit gebeurd.

Zie ook onze whitepaper voor meer achtergrond.

Relevante downloads

Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

Vriendelijke groet,

Norman Morseld

06 - 51 53 50 47
downloads