Hoe een bedrijf verkopen?

Home|Bedrijf verkopen|Hoe een bedrijf verkopen?

Hoe een bedrijf verkopen?

Bent u (directeur) groot aandeelhouder en wilt u weten hoe uw bedrijf te verkopen? Betrek daar dan mensen bij die ervaring hebben en weten hoe een bedrijf verkopen optimaal moet worden aangepakt. Het is op zich geen complex proces, maar omdat er vaak veel mensen bij komen kijken met hun eigen wensen en emoties, is ervaring met dat laatste essentieel voor succes. Het gaat dus niet om de vraag ‘wat moet ik allemaal doen als ik mijn bedrijf wil verkopen’, maar vooral om de vraag ‘hoe een bedrijf te verkopen’? Natuurlijk zijn stappenplannen nuttig, maar zonder ervaring zet u al snel bepaalde stappen op het verkeerde moment.

Hoe een bedrijf verkopen: benader zelf de potentiële kopers

Wij merken vaak dat ondernemers wachten tot iemand aanklopt om hun bedrijf te kopen. Maar net als bij het verkopen van produkten of diensten geldt dat het verkopen van een bedrijf vraagt om een actieve aanpak. Dat is ook het geval bij het bepalen van de potentiële kopers. Doe dit pro-actief en selecteer zelf de meest logische kopers. Discretie is daarbij van belang: door uw bedrijf (passief) op het internet als ‘bedrijf te koop’ te laten zetten bereik je wellicht veel potentiële kopers, maar dat hoeven niet per sé de beste kopers te zijn en het is tegenwoordig zeer eenvoudig om te achterhalen om welk bedrijf het gaat. Als dat in de verkeerde handen valt, zijn de gevolgen soms niet te overzien.

Hoe een bedrijf verkopen: welke kopers benaderen?

De beste koper is zeker niet altijd uw grootste concurrent. Denk altijd aan een mix van strategische kopers (bijvoorbeeld concurrenten), financiële kopers (bijvoorbeeld investeringsmaatschappijen), maar ook aan uw eigen management team. Denk daarbij ook buiten de landsgrenzen: uw bedrijf kan veel (meer) waarde hebben voor een buitenlandse koper.

Hoe een bedrijf verkopen: onze andere tips

Wilt u meer weten over hoe uw bedrijf te verkopen? Download dan hier onze whitepaper met ‘hoe bedrijf verkopen: 10 tips’. Of beter nog: neem contact met ons op. De eerste gesprekken zijn bij ons altijd vrijblijvend en gratis.

Relevante downloads

Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

Vriendelijke groet,

Norman Morseld

06 - 51 53 50 47
downloads