Meer succes bij een actieve aanpak bij verkoop van een bedrijf

Home|Bedrijf kopen, Bedrijf verkopen|Meer succes bij een actieve aanpak bij verkoop van een bedrijf

Een actieve aanpak bij verkoop van een bedrijf: benader zelf de meest kansrijke kopers

Veel ondernemers zijn in het verleden benaderd door partijen die interesse hebben getoond in de overname van hun bedrijf. Uiteraard kan het gunstig zijn voor de prijs, als een koper de eigenaar van een onderneming benadert, maar dit hoeft zeker niet de beste combinatie van prijs en voorwaarden op te leveren. Mogelijk past de onderneming beter bij andere partijen. Een koper die meerdere partijen benadert kan op verschillende borden tegelijk schaken en daardoor opportunistisch gedrag gaan vertonen in de loop van het proces. Een actieve aanpak bij verkoop van een bedrijf verdient daarom de voorkeur. Hierbij denkt men zelf na over welke kopers het meest geschikt zijn en gaat men deze vervolgens benaderen.

Bepaal zelf het juiste moment bij verkoop van een bedrijf

Het moment dat een partij op de deur klopt hoeft het niet het juiste moment te zijn voor de onderneming en/of voor de ondernemer. Daarnaast hoeft het in de betreffende sector niet het juiste moment te zijn om de onderneming te verkopen, zoals hier beschreven. Het is van belang  om een goede timing te kiezen, die rekening houdt met de ontwikkelingen in de sector.

Laat u adviseren door een ervaren specialist

Een actieve aanpak bij verkoop van een bedrijf is een proces waarbij het van belang is dat op een juiste wijze en volgorde informatie wordt verstrekt. Kopers kunnen zo hun mening vormen en van hen mogen dan ook concrete uitspraken worden verwacht. Ervaring met dergelijke processen is van belang en daarom raden we aan  de regie te laten voeren door een ervaren fusie en overname-adviseur die de onderneming begrijpt en bij voorkeur ervaring heeft binnen de sector. Op deze wijze is de kans groot dat er op het juiste moment met de meest geschikte partij een transactie kan worden gedaan.

Zie onze whitepaper over bedrijf verkopen voor meer informatie.

Relevante downloads

Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

Vriendelijke groet,

Rob Olfers

06 - 51 96 94 93
downloads