Houd overname adviseur in de hand

Home|Bedrijf kopen|Houd overname adviseur in de hand

Bedrijf kopen? Houd de overname adviseur in de hand!

Dit lijkt natuurlijk een vreemde tip, gezien het feit dat we zelf overname adviseurs zijn. Maar wat geldt voor de due diligence adviseurs, geldt ook voor de overname adviseur en de juridisch adviseur: zorg ervoor dat ze zich focussen op de belangrijkste zaken.

Waarderen is belangrijk maar zelden zijn partijen het hierover eens

Onder leiding van uw overname adviseur is het zeer verstandig om na te denken over de waarde van het te kopen bedrijf. Stand alone maar ook om na te denken over extra (synergie) effecten die dit kan opleveren in uw geval. Probeer echter geen overeenstemming met koper hierover te krijgen bij de bepaling van de koopprijs. Deze kan op vele zaken gebaseerd zijn en maar zeer zelden zullen partijen hier een zelfde idee over hebben. Sterker nog juist het verschillende beeld hierover is vaak nodig om een transactie te doen plaatsvinden.

Een overname adviseur is ondergeschikt aan de transactie

Een goede overname adviseur moet geen last hebben van zijn karakter. Om een transactie tot stand te brengen worden vele verschillende rollen van hem verwacht. Met name zien wat er nodig is en het hierop tijdig inspelen is wat het vak moeilijk maar ook leuk maakt. Een voor partijen succesvolle transactie is hierbij het alles overheersende doel. Voor waardering voor en voldoening van de overname adviseur is in de praktijk voornamelijk plaats na afronding van de transactie. Een ervaren adviseur snapt dat, zorg er dus voor dat u die ervaring aan boord heeft.

U beslist en dient uw beslissingen te begrijpen

Hoe complex processen en ondernemingen ook kunnen zijn nooit zal dit ertoe moeten leiden dat u beslissingen neemt die u niet overziet. Uw overname adviseur moet u altijd zodanig uitleg kunnen geven dat u het snapt. Uiteraard bent en blijft u degene die de beslissing uiteindelijk neemt.

Zie ook onze downloads over het kopen van een bedrijf.

Relevante downloads

Ik sta u graag te woord als u van gedachten wilt wisselen. Mijn ervaring in dit bijzondere vak maakt dat ik u snel op weg kan helpen bij de soms lastige afwegingen.

Vriendelijke groet,

Norman Morseld

06 - 51 53 50 47
downloads